Vanaf 6 september tot 16 september is het nationale MS week. Als beschermvrouw van de MS-steunactie sta ik hier volledig achter!
Het thema is :  “MS in het dagelijkse leven”. Dus eigenlijk de kleine en grote dingen waarmee MS-ers dagelijks geconfronteerd worden.

 

Voor alle duidelijkheid: wat is MS?
Een chronische aandoening (Multiple Sclerose). Deze aandoening krijgt vaak de naam een spierziekte te zijn, maar is dat niet. Het is een aantasting van het centrale zenuwstelsel waardoor de myeline (isolatie) van de zenuwbanen in de hersenen op onverklaarbare wijze wordt afgebroken. Daardoor vallen al naargelang de graad van aantasting  alle functies geleidelijk aan uit, met diverse  motorische beperkingen en vaak onverklaarbare pijnen (evenwichtsstoornissen, coördinatie, zicht, gehoor, beweeglijkheid). MS lokt daarenboven ook andere chronische ziekten uit zoals de ziekte van Crohn, incontinentie, … .
Tot op heden is de ziekte ongeneeslijk en een afdoende remedie, kuur of geneesmiddel tegen MS bestaat niet. De MS-steunactie wil vooral aandacht vragen voor de ziekte, maar wil ook, de MenSen een goed gevoel geven, ze stimuleren om MET hun ziekte naar buiten te komen zodat iedereen weet wat MS is. MS is niet altijd onmiddellijk herkenbaar, en daarom moet er meer over gepraat worden!

Omdat het weldra MS-WEEK is ( van 6 tot 16 september): deel dit met zoveel mogelijk vrienden! Dit is de link naar de FB pagina : https://www.facebook.com/MsSteunactie
Geef MS een gezicht en zet de badge op je profiel! En luister ook zeker nog eens naar “Miljoenen dingen“; het lijflied van de MS-steunactie!

 

De link voor de badge : http://www.facebook.com/MsSteunactieSuportPagina
Link naar de MS-steunactie:  www.ms-steunactie.be


Voeg MS-steunactie toe aan jouw foto.