Prinsesje en de Beer

 

Zowel de kindjes in Vlaanderen als de jonge spruiten van de lage landen hebben al enkele jaren kunnen kennismaken met ‘Prinsesje en de beer’. Plezier en vertedering voor de allerkleinsten en hun papa’s en mama’s!

Wisten jullie trouwens al dat ‘Prinsesje en de beer’ ook een boekje en een CD hebben? Alle liedjes, teksten en leuke verhaaltjes staan erin. En prinsesje kan je boek zelfs hoogstpersoonlijk voorzien van een Koninklijke handtekening. Op verjaardagen, eerste communie of andere feestjes komen ze spelen en zingen en achteraf een pootje zetten voor wie dat wil!

Vossenstreken

Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt, Amaryllis heeft iets met kinderen … maar ook met dieren! Haar hoogstpersoonlijke dierentuin kreeg daarom een uitbreiding. Gebaseerd op de fabels van La Fontaine, waarvan iedereen wel de vos en de raaf kent, heeft ze samen met Lore Dejonckheere (spel) en Sylvie Huysman (regie) een muzikale theaterproductie gemaakt. Het concept is van Frank Stoffelen.

Jukebox voor kids

In het jaar 2000 trok ‘Jukebox 2000’ voor de eerste keer naar de culturele centra van Vlaanderen. Vijf hernemingen later kwam er een einde aan deze levende jukebox van Nele Bauwens, Tine Embrechts en Lucas van Den Eynde. Dit drietal lokte steevast uitverkochte zalen en liet avond na avond het publiek kiezen uit 100 in oor- en oogspringende liedjes van de afgelopen 100 jaar. Op 11 juli 2012 ging de allerlaatste ‘Jukebox 2000’ van start op de Grote Markt te Antwerpen.

Maar op 11de juli 2013 stond het trio van ‘Jukebox voor kids’ te trappelen om het podium voor de eerste keer te bestijgen! Martine de Kok, Amaryllis Temmerman en Bert Verbeke boden het jonge publiek 50 keuzemogelijkheden, waarbij de kinderen vooraf en tijdens de voorstelling zelf kunnen bepalen wat ze willen horen. Van Samson & Gert naar Jan De Smet, van Het Geluidshuis naar Herman Van Veen, van K3 naar de Disney-klassiekers!

Dit live concert van ‘Jukebox voor kids’ werd door zangers & acteurs Amaryllis, Bert & Martine in een speels jasje gegoten. Interactie met het publiek was een must, oude(re) kinderhits werden niet geschuwd en het 4-koppige orkest onder leiding van Jan Van Looy zorgde voor magistrale muzikale begeleiding!

‘Jukebox voor kids’ is een feest voor jong en oud!