NIEUWS

NIEUWS2019-05-02T19:39:56+02:00
505, 2020

AMARYLLIS TEMMERMAN KIEST VOOR RADIOZENDER BNLBNL, de kersverse radiozender voor Vlaanderen, haalt presentatrice en singer-songwriter Amaryllis Temmerman in huis. Een absoluteklassemadam, die haar fluweelzachte stem vanaf vandaag tussen 20u en 22u laat horen in het programma ‘Koestermomenten’. Daarmee heeft BNL, een uniek radiostation en platform voor Belgische en Nederlandstalige muziek, opnieuw een muziekartiest in de studio.

Vakkennis en maturiteit

Amaryllis Temmerman is van alle markten thuis, met een koffer vol podiumervaring. Haar carrière startte toen ze in ’93 en ’94 de wereld rond trok met ‘Up with people’. Temmerman staat bekend als gepassioneerd zangeres, presentatrice en actrice, maar ook als lesgeefster in… Los Angeles. Als singer-songwriter zeilt ze feilloos tussen jazzy ritmes en Vlaamse pop en werkt ze samen met ander schoon volk. Vraag maar aan John Terra, Nol Havens (VOF De Kunst) en haar artistieke hartsvriendinnen Astrid Nijgh, Sabien Tiels en Riet Muylaert. Op tv kwam Amaryllis quasi overal voorbij: VRT, VTM, VIER, de regionale zenders, de Vlaamse muziekzender Ment TV…

Hart voor radio

Maar haar radiohart bleef de voorbije 20 jaar even hard kloppen. Amaryllis zette haar eerste stappen bij het legendarische Maeva, later zouden Contact en Joe volgen. Ze is gezegend met een unieke stem en, even belangrijk, een mooie levenswijsheid. Die wil ze voortaan delen en bundelen in ‘Koestermomenten’. De samenwerking is zowel voor de radiozender als voor Amaryllis een schot in de roos: ze kan haar brede vakkennis etaleren en BNL speelt de echte betekenis van Amaryllis uit. Want ‘bloemblaadjes die lijken op fluweel’, dat vat haar presentatiestijl eigenlijk samen ;-).

Met luisteraars en artiesten

Temmerman ziet het als een perfect match: ‘Vanaf maandag 4 mei spreek ik de BNL-luisteraars ’s avonds toe van 8 tot 10. Deze Coronatijd is ideaal om met de mensen en fans te communiceren. Ik babbel binnenkort ook met Vlaamse artiesten over hun mooiste koestermoment. En in het item ‘Weet je nog die slow’ bepalen de luisteraars hun koestermoment. Het is voor mij thuiskomen in het gezelschap van toffe muziekcollega’s zoals Wim Leys, Willy Sommers, Lissa Lewis, Lennaert Maes en David Vandyck. En uiteraard doorwinterde radiomensen zoals Dieter Troubleyn, Steven Dujardin, Jo Van Belle en Denny Coussement. Voor de Vlaamse muziek komt de geboorte van BNL als een zegen. Het is een mooie aanvulling voor het actuele radiolandschap.’

Verbinding tussen artiesten en luisteraars

Stéphanie Meire (Public Relations) verwelkomt alweer een straffe BNL-presentatrice: ‘Met Amaryllis halen we niet alleen een ervaren vakvrouw in huis maar ook een geweldige persoonlijkheid. Als artieste bewijst ze al jaren dat een commerciële benadering van de muziek en markt geen obstakel moet zijn om uniek en geloofwaardig te blijven. Want Amaryllis weet als geen ander de brug te maken tussen intimistisch theater, volksfeesten en festivalpodia. Bij BNL gaat ze ’s avonds Vlaamse artiesten nog dichter bij de luisteraars en bij hun fans brengen. En laat dat nu precies onze missie zijn, onze luisteraars verbinden met artiesten en bands van eigen bodem.’

2205, 2018

Amaryllis neemt videoclip op aan station van Weerde

Amaryllis heeft recent een nieuwe single op de markt gebracht met de naam “Vol mooie dromen”. De single vond intussen zijn weg naar een aantal radiozenders en op woensdag 16 mei blikte ze de videoclip van het nummer in.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180516_03516627

http://entertainment-today.be/…/nieuwe-clip-amaryllis-temm…/

Deel dit nieuwtje, kies je platform!

2205, 2018

Amaryllis Temmerman lanceert nieuwe zomersingle “Vol mooie dromen”

Amaryllis lanceert haar nieuwe single op een moment dat de zomer volledig losbarst. Het is dan ook een opgewekt, aanstekelijk ritme, dat niemand onberoerd zal laten!

Eind vorig jaar bracht Amaryllis een nieuw album uit, Dromen & Drinken. Met deze single wil ze een nog iets breder publiek aantrekken: “Ik ben altijd al een vrolijke dromer geweest, maar deze melodie is zo catchy dat je er niet kan op blijven stilstaan. Zelfs in je dromen dans je nog verder”, lacht ze.

Vorige succesvolle zomerhits van deze getalenteerde dame zijn ondermeer “Mooie Tijd”, “1 Moment” en “Miljoenen dingen”.

Vorige week liet ze nog weten dat ze vanaf nu het gezicht is van het juwelenmerk Mabani. Samen met ontwerpster Ann Pauwels begint ze hiermee aan een sprookjesachtig avontuur. “Mijn muziek past volledig bij de eigenzinnige en pure stijl van Mabani. We zitten volledig op dezelfde golflengte, dus dit is nog maar het begin van een spannend en prachtig verhaal”, aldus Temmerman.

Deel dit nieuwtje, kies je platform!

905, 2018

Amaryllis Temmerman wordt het gezicht van het juwelenmerk Mabani

Om de veertigste verjaardag van Mabani te vieren, nodigde het juwelenmerk Amaryllis Temmerman uit om het gezicht te worden van Mabani.
Amaryllis is een creatieve duizendpoot. Op muzikaal vlak brengt zij haar eigenzinnige repertoire, bestaande uit Nederlandstalige pop en kleinkunst. Vaak tegen de mainstream in, maar altijd met emotie.
“Binnenkort komt mijn nieuwe zomersingle “Vol mooie dromen” uit. Ik ben altijd al een dromer geweest, maar mijn eigenzinnigheid met juwelen verbinden, is een droom die uitkomt voor mij”, zegt Amaryllis. “Als klein meisje was ik al enorm gefascineerd door juwelen. Mabani staat voor eigenzinnig en puur, voor klasse en authenticiteit. En ik ben iemand die graag buiten de lijntjes kleurt. Platgetreden paden zijn niets voor mij. Mabani en ik gaan het volgens mij heel goed met elkaar zullen vinden” zegt ze lachend.

“Amaryllis is een natuurlijke keuze voor ons merk. Met haar heeft Mabani eindelijk iemand gevonden die dezelfde waarden koestert en kwaliteit ten allen tijden voorop plaatst” aldus zaakvoerster en ontwerpster Ann Pauwels.
De zilveren juwelenlijn heeft zowel zachte en afgeronde, als scherpe vormen. “Net zoals ik, met een hoekje af!” lacht Amaryllis. “Ondertussen hebben we al een eerste avontuurlijke fotoshoot achter de rug. Ik heb in bomen geklommen, ben met mijn haar in takken blijven hangen, tussen de kikkers in een ijskoude vijver gezwommen en op trampolines mogen springen. Het kind in mezelf brak helemaal los!”

Zowel Temmerman als zaakvoerster Pauwels zijn enorm enthousiast over de samenwerking. De sprookjesachtige positionering en de focus op sterke vrouwen spreekt hen allebei enorm aan.

Alle foto’s zijn van Selina De Maeyer, make up en haartooi: Michèle Feyaerts.

Mabani
Mouthorensteenweg 48
3201 Wolfsdonk (Aarschot)
+32 013 77 89 46
mabani@skynet.be

Deel dit nieuwtje, kies je platform!

201, 2018

Welkom

Van harte welkom op mijn gloednieuwe webstek!

Hier vind je alle informatie over mijn optredens, tv- en theaterprojecten, mijn muziek, foto’s, filmpjes …
Je vindt vast een heleboel leuke dingen in de coulissen en de kelders van mijn kleine on-line schouwburg.

En blijven er toch nog vragen onbeantwoord, schrijf me dan gerust een mailtje, of een berichtje via Facebook.

Ik hoop dat ik je dan zo vlug mogelijk een antwoord zal kunnen geven.

Veel plezier!

Amaryllis x

Deel dit nieuwtje, kies je platform!

2912, 2016

Amaryllis strikt Maxime De Winne

Na de zomerhit ‘1 moment’, stapt Amaryllis Temmerman de winter in met een nieuwe single en videoclip.
‘Ik mis je zo’ kreeg een heel andere stijl mee, maar blijft even herkenbaar en toegankelijk. De tekst is opnieuw van Amaryllis en de muziek werd gecomponeerd door Tom Vanstiphout, die net als bij de vorige single ook de productie voor zijn rekening nam.

‘Een beetje positieve melancholie gegoten in een liedje’, zo noemt Amaryllis haar nieuwste creatie. ‘Ik vind het zelf het sterkste wat ik ooit geschreven heb. Warm en herkenbaar voor de komende koude wintermaanden.’

De clip, met een hoofdrol voor Maxime De Winne (Thuis, Neveneffecten, Discovery Channel), werd opgenomen in de pittoreske B&B Aquarand in Hofstade.
Het concept werd bedacht door Gino Conjaerts, regisseur van verschillende tv-shows zoals Idool en X-factor.
Bert Temmerman, de broer van Amaryllis, hanteerde naar goede gewoonte de camera. Samen wonnen ze onlangs nog een award voor ‘Beste Videoclip’ voor ‘1 moment’.

Koop hier de single “Ik mis je zo” via i-Tunes.

Ga naar de bovenkant