BNL, de kersverse radiozender voor Vlaanderen, haalt presentatrice en singer-songwriter Amaryllis Temmerman in huis. Een absoluteklassemadam, die haar fluweelzachte stem vanaf vandaag tussen 20u en 22u laat horen in het programma ‘Koestermomenten’. Daarmee heeft BNL, een uniek radiostation en platform voor Belgische en Nederlandstalige muziek, opnieuw een muziekartiest in de studio.

Vakkennis en maturiteit

Amaryllis Temmerman is van alle markten thuis, met een koffer vol podiumervaring. Haar carrière startte toen ze in ’93 en ’94 de wereld rond trok met ‘Up with people’. Temmerman staat bekend als gepassioneerd zangeres, presentatrice en actrice, maar ook als lesgeefster in… Los Angeles. Als singer-songwriter zeilt ze feilloos tussen jazzy ritmes en Vlaamse pop en werkt ze samen met ander schoon volk. Vraag maar aan John Terra, Nol Havens (VOF De Kunst) en haar artistieke hartsvriendinnen Astrid Nijgh, Sabien Tiels en Riet Muylaert. Op tv kwam Amaryllis quasi overal voorbij: VRT, VTM, VIER, de regionale zenders, de Vlaamse muziekzender Ment TV…

Hart voor radio

Maar haar radiohart bleef de voorbije 20 jaar even hard kloppen. Amaryllis zette haar eerste stappen bij het legendarische Maeva, later zouden Contact en Joe volgen. Ze is gezegend met een unieke stem en, even belangrijk, een mooie levenswijsheid. Die wil ze voortaan delen en bundelen in ‘Koestermomenten’. De samenwerking is zowel voor de radiozender als voor Amaryllis een schot in de roos: ze kan haar brede vakkennis etaleren en BNL speelt de echte betekenis van Amaryllis uit. Want ‘bloemblaadjes die lijken op fluweel’, dat vat haar presentatiestijl eigenlijk samen ;-).

Met luisteraars en artiesten

Temmerman ziet het als een perfect match: ‘Vanaf maandag 4 mei spreek ik de BNL-luisteraars ’s avonds toe van 8 tot 10. Deze Coronatijd is ideaal om met de mensen en fans te communiceren. Ik babbel binnenkort ook met Vlaamse artiesten over hun mooiste koestermoment. En in het item ‘Weet je nog die slow’ bepalen de luisteraars hun koestermoment. Het is voor mij thuiskomen in het gezelschap van toffe muziekcollega’s zoals Wim Leys, Willy Sommers, Lissa Lewis, Lennaert Maes en David Vandyck. En uiteraard doorwinterde radiomensen zoals Dieter Troubleyn, Steven Dujardin, Jo Van Belle en Denny Coussement. Voor de Vlaamse muziek komt de geboorte van BNL als een zegen. Het is een mooie aanvulling voor het actuele radiolandschap.’

Verbinding tussen artiesten en luisteraars

Stéphanie Meire (Public Relations) verwelkomt alweer een straffe BNL-presentatrice: ‘Met Amaryllis halen we niet alleen een ervaren vakvrouw in huis maar ook een geweldige persoonlijkheid. Als artieste bewijst ze al jaren dat een commerciële benadering van de muziek en markt geen obstakel moet zijn om uniek en geloofwaardig te blijven. Want Amaryllis weet als geen ander de brug te maken tussen intimistisch theater, volksfeesten en festivalpodia. Bij BNL gaat ze ’s avonds Vlaamse artiesten nog dichter bij de luisteraars en bij hun fans brengen. En laat dat nu precies onze missie zijn, onze luisteraars verbinden met artiesten en bands van eigen bodem.’