Carpenters & Classics (Te boeken voor seizoen 2024-2025)

 

Amaryllis Temmerman eert Carpenters met een hartverwarmend eerbetoon
Amaryllis Temmerman staat klaar om het publiek te betoveren met een emotioneel eerbetoon aan het legendarische muzikale duo, Carpenters.
In een aankondiging die op Instagram is gedeeld, onthulde Amaryllis Temmerman haar opwindende nieuwe project waarin ze de muzikale erfenis van Carpenters opnieuw tot leven brengt. Deze zangeres zal in de huid kruipen van de onvergetelijke Karen Carpenter, met haar kenmerkende engelachtige stem, en zal samen met haar band de iconische arrangementen van Richard Carpenter nieuw leven inblazen.

Het eerbetoon zal een reis door de tijd zijn, met interpretaties van geliefde Carpenters-hits zoals “Close to You” en “We’ve Only Just Begun”, maar ook andere 70’s klassiekers. Elk nummer is doordrenkt van liefde en respect voor het origineel, als eerbetoon aan het tijdloze geluid dat de harten van miljoenen heeft geraakt.

Fans en muziekliefhebbers kunnen zich verheugen op exclusieve previews, achter-de-schermen momenten en opwindende aankondigingen die zullen leiden naar de langverwachte tour door België en Nederland.

Amaryllis Temmerman nodigt iedereen uit om de reis met haar mee te maken en samen het onuitwisbare erfgoed van Carpenters in de muziekwereld te eren. Volg haar op social media voor de nieuwste updates en blijf op de hoogte van deze muzikale belevenis.

Oude liefde roest niet  

In deze nieuwe Belgisch-Nederlandse voorstelling gaat de frontman van de welbekende band VOF de Kunst – Nol Havens – de muzikale taalstrijd aan met de Vlaamse singer-songwriter Amaryllis Temmerman.

De Nederlandse popgroep VOF de Kunst scoorde in de jaren 80 een monsterhit met “Suzanne”. Wereldwijd werden er maar liefst drie miljoen exemplaren van verkocht. Er volgden nog enkele hits zoals “1 kopje koffie” en “Oude liefde roest niet” waarna de band zich vooral toelegde op het maken van kinderliedjes.

Deze keer staat VOF de Kunst niet op de planken met “Suzanne” maar wel met Amaryllis!

Amaryllis en VOF de Kunst delen een passie voor het betere Nederlandstalige lied: een oude liefde die al heel lang door hun aderen stroomt en elke dag sterker wordt en nooit zal roesten.

Ze grasduinen in elkaars repertoire en gaan samen op zoek naar hun gemeenschappelijke muzikale helden.

Ontdek in deze akoestische show hoe VOF de Kunst de hit van Amaryllis “1 Moment” vertolkt en hoe Amaryllis zijn “1 kopje koffie” naar haar hand zet.

Mei ’68

Congratulations!
I can hear music! Eloise!! I’m a believer!
Er komen andere tijden!! REVOLUTION!!!

Deze voorstelling voor het seizoen 2018-2019 wil niet zozeer het protest van mei 68 in het psychedelische licht zetten. (Wat is er trouwens van overgebleven?)
De popmuziek van toen is trouwens vaak nog heerlijk naïef, en soms grappig met namen als ‘De strandjongens’, ‘De apen’, ‘De schildpadden’, ‘De kevers’, ‘De vogels’ en De Bee Gees… Tja, de Engelse taal kreeg de rode loper in officiële radiostations en zeker bij piratenzenders dobberend op het water van de Noordzee.

Amaryllis Temmerman & John Terra
Eddy Temmerman als verteller.

Bereid je dus voor op een show met veel muziek uit de jaren rond 1968, gelardeerd met anekdotes uit die tijd. Het geheel wordt prettig aan elkaar gepraat door Eddy Temmerman die tussen mei 1967 en mei 1968 het Soldatenhalfuurtje nog heeft gepresenteerd.

Amaryllis Temmerman en John Terra coveren tal van nummers, allemaal in de sfeer van eind jaren 60, begin jaren 70. Ze graven eigenlijk in een goudmijn van bekende en soms wel vergeten hits.

Tussen Winter & Wonder 

Dat Amaryllis Temmerman en Sabien Tiels vier handen op een buik zijn sinds hun concerttour met de Nijghse Vrouwen is geen geheim. De theaterzusjes breiden dan ook maar al te graag samen een nieuw muzikaal jasje waarmee ze hun publiek zullen verwarmen dit najaar!

Beide zangeressen zijn dol op kerst en geloven ook steevast in de kracht van het positieve denken en de invloed daarvan op onze samenleving. Samen dromen van een wereld waarin de liefde regeert.

Van Vermanderes “Kyrie Eleison”, Toon Hermans’ “Als de liefde niet bestond” tot Urbanus zijn “Bakske vol met Stro” via “Suza Nina” naar Nijghs “Alles wat ademt” tot “Een beter land” van Van Veen, voeg daar nog een mooie selectie hertalingen van kerstklassiekers aan toe en de reis “Tussen winter en wonder” kan beginnen, onderweg naar vrede.

Piano: Dirk Schreurs – Gitaar: Marco Cirone

Nijghse vrouwen

Lennaert Nijgh schreef een schat aan liedjes, vooral bekend in uitvoeringen van Boudewijn De Groot, Astrid Nijgh, Jasperina de Jong, Ramses Shaffy, Liesbeth List, Ellie Nieman en Rob de Nijs. Hij laat een uniek en indrukwekkend repertoire achter dat zonder enige twijfel tot het beste van het Nederlandstalige lied gerekend mag worden. Denk maar aan de tijdloze parels ‘Meneer de President’, ‘Testament’, ‘Meisje van 16’, ‘Ik doe wat ik doe’, ‘Malle Babbe’, ‘Pastorale’.

Onder impuls van Astrid Nijgh, Lennaerts eerste vrouw, wordt dit heerlijke repertoire alle eer aangedaan door vier dames, voor deze voorstelling omgedoopt tot Nijghse vrouwen. Astrid Nijgh, Riet Muylaert (JackoBond), Sabien Tiels en Amaryllis Temmerman nemen u mee op een verrassende ontdekkingsreis en bezorgen u een intieme kleinkunstconcert. De Nijghse vrouwen doen wat Lennaert Nijgh met zijn teksten voor ogen had: ontroeren.

In de 14 billekens

Waar is de tijd van de baancafés? Waar is de tijd van de dancings? Het was de tijd van het onvervalst dansplezier waarbij het orgel van Decap meestal één van de hoofdrolspelers was. Eén van die dancings was het in Vlaanderen wereldberoemde De 14 Billekens. Gerund door een dame met 6 dochters (vandaar 14…). Dit was het Mekka van de dansliefhebber. In deze voorstelling begeleidt Tony Decap (de vierde generatie van de familie Decap en nog steeds één van de bezielers van het Orgelfabriek in Herentals) het orgel live op piano. David Davidse en Amaryllis Temmerman zijn de zangers van dienst. Zij dompelen u onder in de grootste hits uit de geschiedenis van de dancings. Songs van Tom Jones, Frank Sinatra, Edith Piaf, Will Tura, Sandy Shaw, Sonny & Cher en andere klassiekers uit die tijd. Kortom, een nostalgische trip naar de tijd van toen!

Jukebox voor kids

Het trio van ‘Jukebox voor kids’ Martine de Kok, Amaryllis Temmerman en Bert Verbeke bieden het jonge publiek vijftig keuzemogelijkheden, waarbij de kinderen vooraf – via een website – én tijdens de voorstelling zelf, kunnen bepalen wat ze willen horen. Van Samson & Gert naar Jan De Smet, van Het Geluidshuis naar Herman Van Veen, van K3 naar de Disney-klassiekers.

Het concert mondt steevast uit in een feest waarbij de kinderen reeds vanaf het eerste nummer uit volle borst kunnen meezingen en dansen. Tijdens het concert gaan Martine, Amaryllis en Bert met de I-pad de zaal in zodat het aanwezige publiek ook op het moment zelf hun favoriete nummer kan kiezen.

‘Jukebox voor kids’: een feest voor jong en oud!

Expo ’58

In ‘Expo 58’ brengen zangeres Amaryllis Temmerman en acteurverteller Johny Voners, begeleid door een driekoppig muziekcombo, impressies over de jaren 1953-1963, de jaren na de wereldtentoonstelling Expo 58 in Brussel.

.

.

.

.

Hommage aan Miel Cools

De Hommage aan Miel Cools is uiteraard een reis van 2 uren naar het verleden, maar het brengt ook nieuws. De bekende liedjes van Miel Cools worden gebracht door muzikanten die soms met gemak de kinderen of zelfs kleinkinderen van de oude troubadour hadden kunnen zijn. Dat die jonge generatie zo charmant om kan gaan met het werk van de bejaarde bard, is verrassend.

Midden op het podium zit Miel Cools omringd door de muzikanten die hem een hommage gaan brengen, links de relatief jonge muzikanten van Rosbos en Wouter Berlaen en Amaryllis Temmerman, rechts de al wat oudere leden van De Vaganten. Om beurten zingen ze een liedje van Miel en dat brengt het publiek terug naar vroeger tijden. De Vaganten nemen vooral het allervroegste werk voor hun rekening (zoals Mirabella); de anderen zingen en spelen de liedjes van daarna (zoals Boer Bavo). Met haar prachtige stem en ingehouden emotie zingt Amaryllis Temmerman liedjes als “Nachten dat de spin niet spint”. En Wouter Berlaen toont zijn persoonlijkheid en vakmanschap in onder meer “Het is morgen en het regent weer”. De gasten van Rosbos pakken het wat onstuimiger aan, maar niet minder aanstekelijk. En het publiek zingt en klapt voorzichtig mee.

Symfollies: Familieconcert met filmvertoning

Symfollies is een virtuele wereld. De inwoners zijn tot leven gekomen muziekinstrumenten uit een symfonisch orkest. De personages beleven allerlei avonturen en communiceren met elkaar aan de hand van klassieke muziek die live wordt gebracht. Een familievoorstelling voor kinderen van 2 tot 99 jaar.

Kom en ontdek de wondere wereld van Symfollies. Vader Bas, moeder Celine, hun zoon Stradi en dochter Viola nemen je mee en laten je kennis maken met klassieke muziek onder begeleiding van een echt orkest. In de virtuele wereld van de Symfollies is niets te gek. De personages beleven allerlei grappige en spannende avonturen en communiceren met elkaar aan de hand van klassieke muziek.

Samen met Herman Verbruggen (Markske van FC De Kampioenen), Amaryllis Temmerman (bekend als zangeres en presentatrice van verschillende TV-programma’s) en Michel Bisceglia (pianist, productie) gaan we op symfonisch avontuur. Breng ook zeker je ouders en grootouders mee!

Een concert met kleine bezetting begeleidt de projectie op groot scherm van de Symfollies-filmpjes.