OUDE LIEFDE ROEST NIET

Dit duo is ondertussen wel bekend van de veel gedraaide single “Omdat het niet anders kan” en stond er meer dan 25 weken mee in de Vlaamse Ultratop.

In deze nieuwe Belgisch-Nederlandse voorstelling gaat de frontman van de welbekende band VOF de Kunst – Nol Havens – de muzikale taalstrijd aan met de Vlaamse singer-songwriter Amaryllis Temmerman.

De Nederlandse popgroep VOF de Kunst scoorde in de jaren 80 een monsterhit met “Suzanne”. Wereldwijd werden er maar liefst drie miljoen exemplaren van verkocht. Er volgden nog enkele hits zoals “1 kopje koffie” en “Oude liefde roest niet” waarna de band zich vooral toelegde op het maken van kinderliedjes.

Deze keer staat VOF de Kunst niet op de planken met “Suzanne” maar wel met Amaryllis!

Amaryllis en VOF de Kunst delen een passie voor het betere Nederlandstalige lied: een oude liefde die al heel lang door hun aderen stroomt en elke dag sterker wordt en nooit zal roesten.

Ze grasduinen in elkaars repertoire en gaan samen op zoek naar hun gemeenschappelijke muzikale helden.

Ontdek in deze akoestische show hoe VOF de Kunst de hit van Amaryllis “1 Moment” vertolkt en hoe Amaryllis zijn “1 kopje koffie” naar haar hand zet.

DROMEN & DRINKEN

Een zachte zwoele avond, net voor de zomer
Spanning in de lucht, voor een stille dromer
Hij kijkt omhoog, ziet miljoenen sterren
Een eeuwigheid op weg, naar het onbereikbaar verre
Vaal wit licht valt over het plein en hij denkt: dit is geen nacht om alleen te zijn…

“1 Moment”, “Liefde van mijn Leven”, Mooie Tijd”, “Handen op je rug”, “Ik mis je zo”, “Vol mooie dromen”… Haar singles van de afgelopen 3 jaar schopten het allemaal tot hoog in de Vlaamse Top 10.

Amaryllis Temmerman brengt live met haar muzikanten de liedjes uit haar recente CD “Dromen & drinken”.

Dromen van mooie tijden en drinken van alle magische momenten.

Een mooi theaterprogramma vol mooie verhalen, anekdotes en prachtige muziek. Een pareltje.

MEI ’68: CONGRATULATIONS

I can hear music!  Eloise!!  I’m a believer!
Er komen andere tijden! REVOLUTION!!!

Het lijkt wel een gouden jubileum voor de Golden Sixties, popgewijs.

Maar in de meimaand van 1968 verdween plots het respect voor het establishment, voor het zogenaamde gezag. Op seksueel gebied moest nu eens alles kunnen en er werd in vele kringen ook wat afgeblowd… alleszins in the wind van Bob Dylan . Oorlogszuchtige presidenten werden op de korrel genomen: slaap maar lekker in je “witte” huis! Het protesterende, langharig en werkschuw tuig kon, dankzij de toch bloeiende economie, makkelijker naar de universiteit en manifesteerde en protesteerde er meteen op los.

Want Leuven wilde af van de Walen… Gent wist het nog niet goed en ontwaakte pas in de lente en de Summer of 69 … ‘Woodstock’ en ‘Wight’ en zelfs een beetje ‘Jazz Bilzen’ werden de oermoeders van onze huidige zomerfestivals…

Deze voorstelling wil niet zozeer het protest van mei ‘68 in het psychedelische licht zetten. (Wat is er trouwens van overgebleven?)

De popmuziek van toen is trouwens vaak nog heerlijk naïef, en soms grappig met namen als ‘De strandjongens’, ‘De apen’, ‘De schildpadden’, ‘De kevers’, ‘De vogels’ en De Bee Gees… Tja, de Engelse taal kreeg de rode loper in officiële radiostations en zeker bij piratenzenders dobberend op het water van de Noordzee.

Bereid u dus voor op een show met veel muziek uit de jaren rond 1968, gelardeerd met anekdotes uit die tijd.

Amaryllis Temmerman en John Terra coveren tal van nummers, allemaal in de sfeer van eind jaren 60, begin jaren 70.  Ze graven in een goudmijn van bekende en soms wel vergeten hits, vaak verduidelijkt en overgoten met een Nederlandstalige saus.

AMANDA & THE WHOOPIES

De gebroeders Woody, Willy & Wally Whoopi zijn terug “on the road”. De goed uitziende, goed-bij-stem-zijnde, vurige, licht onhandige en lieftallige Amanda is hun zangeres.

Puur en zoet, ongezouten als het moet, spelen zij een akoestische set en brengen een “feel-good” sfeertje met crooners uit vervlogen tijden die de zaal al snel in vervoering en op de been krijgt.

Volgens sommigen hebben ze entertainment zelf uitgevonden.

Het is in ieder geval dat de karakteristieke combinatie van humor, theater, feest en gezelligheid vaak is gekopieerd maar zelden tot nooit overtroffen. Sinds de geboorte van Amanda & The Whoopies zijn ze uitgegroeid tot een vaste waarde in het Benelux-feestcircuit. Eigenlijk kent deze “band” louter hoogtepunten.

Feel-good muziek uit de jaren ’50 en ’60 met de grappigste retro ambiance band van Vlaanderen. Gegarandeerd plezier!

Bekijk ook even de website van Amanda & The Whoopies op www.amanda-thewhoopies.be

TUSSEN WINTER & WONDER

Dat Amaryllis en Sabien vier handen op een buik zijn sinds hun concerttour met de Nijghse Vrouwen is geen geheim. De theaterzusjes breien dan ook maar al te graag samen een nieuw muzikaal jasje waarmee ze hun publiek willen verwarmen. Beide zangeressen zijn dol op kerst en geloven in de kracht van het positief denken en de invloed daarvan op onze samenleving. Samen dromen van een wereld waarin de liefde regeert.
Van Toon Hermans’ ‘Als de liefde niet bestond’ tot Urbanus’ zijn ‘Bakske vol met Stro’ via ‘Suza Nina’ naar Nijghs ‘Alles wat ademt’. Voeg daar nog een mooie selectie hertalingen van kerstklassiekers aan toe en de reis kan beginnen. Onderweg naar vrede.

NIJGHSE VROUWEN (voorjaar 2021)

Na een eerste succesvolle tournee en geslaagde optredens tijdens de Gentse Feesten en Dranouter gidsen de Nijghse vrouwen je verder doorheen het oeuvre van Lennaert Nijgh.

De beroemde tekstschrijver schreef een schat aan liedjes, vooral bekend in uitvoeringen van Boudewijn de Groot, Ramses Shaffy, Liesbeth List en Rob de Nijs. Hij laat een uniek en indrukwekkend repertoire na dat zonder twijfel tot het beste van het Nederlandstalige lied gerekend mag worden. Denk maar aan tijdloze parels als Meneer de President, Pastorale of Meisje van 16.

Onder impuls van Astrid Nijgh, Lennaerts eerste vrouw, werd dit heerlijke repertoire alle eer aangedaan door vier dames, omgedoopt tot Nijghse vrouwen.

Samen met Amaryllis Temmerman, Sabien Tiels en Iris Penning grabbelt Astrid Nijgh opnieuw in het oeverloze en overheerlijke repertoire van Lennaert Nijgh. Ze halen er voor de hand liggende hits uit maar ook enkele vergeten juweeltjes.